top of page

 

          WELKOM !

Ben je op zoek naar de diepere oorzaak van je lichamelijke klachten? Misschien is cranio therapie dan wat voor jou.

 

Cranio (sacraal) therapie is ontwikkeld uit de osteopathie en maakt gebruik van subtiele, manuele technieken met een zeer zachte aanraking. Daarbij ‘luistert’ de behandelaar heel precies naar het lichaam van de cliënt. Hij voelt waar in het bindweefsel zich de meeste spanning bevindt en volgt de, soms subtiele, bewegingen die daarbij ontstaan.

Soms verloopt een sessie in relatieve stilte. Voor de cliënt is dan voélen wat er gebeurt en ook  verandert het belangrijkste. Tevens kan er via gerichte vragen van de therapeut een dialoog op gang worden gebracht tussen eventueel lichaam, geest en emoties. Het sleutelwoord hierbij is bewustwording

Doel van dit alles is om een diep loslaten te stimuleren, welke ruimte geeft aan beweging en herstel.

Deze manier van communicatie tussen lichaam, geest en emoties is uniek. Dit komt doordat deze plaatsvindt binnen de speciale toestand die wordt opgeroepen door de cranio aanraking.

 

Tijdens een sessie, in het contact met jou, streef ik er naar om me zo neutraal mogelijk op te stellen. Vragen die ik stel, stel ik zonder oordeel, met de nieuwsgierigheid en openheid van een kind.

Op die manier nodig ik het lichaam van de cliënt uit om te ‘spreken’ indien nodig.

 

Voor een meer uitgebreide uitleg verwijs ik graag naar de site van Cranio Nederland :

Wat is Cranio | Cranio Nederland (cranio-nederland.nl)

 

Tevens sta ik je telefonisch graag te woord om je meer te vertellen.

Zie het tabblad ‘contact’ voor verdere informatie.

 

Cranio sessies duren 1 uur en zijn 75 euro per sessie (vrijgesteld van btw).

 

____________________

Als lid van de beroepsvereniging VBAG sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van het RBCZ en worden cranio behandelingen door verschillende verzekeringen (deels) vergoed.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering.

In de zorgwijzer staat dit verder uitgelegd : 

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/craniosacraal-therapie

 

 

​Verder is in 2016 is de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ingetreden. Mocht u onverhoopt een klacht hebben over de Cranio behandeling dan hoop ik dat u zich in eerste instantie wendt tot de behandelend therapeut, in dit geval dus bij mij. Hopelijk kunnen we dan de klacht samen naar tevredenheid oplossen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u zich wenden tot de klachten- en geschillencommissie op : https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/

AGB-zorgverlenersnr   90114493

AGB-praktijkcode         90091490

KvK                                  7187306

BTW-nummer                NL155395129B01

logo-rbcz-vbag-samen-2.500x500x1.jpg
bottom of page